Mijn seksualiteit ontwaakte, toen ik zeer jong was, en werd spoedig mijn trooster en brenger van vreugde

Ik werd in 1953 geboren als kind van ouders, die al gescheiden waren. Alcohol en echtbreuk (vader) waren constante begeleiders in ons gezin. Enkele jaren na mijn geboorte zijn mijn ouders definitief gescheiden- zo begon mijn leven. Na de scheiding volgden jaren, die ik in verschillende kindertehuizen doorbracht. Mijn zeer jong ontwaakte seksualiteit werd spoedig mijn trooster en vreugdebrenger. Later begon ik me van porno uit het buitenland te voorzien.

Al in mijn jeugd pleegde ik criminele activiteiten, zoals inbraken, diefstallen, en bedrog, waarvoor ik destijds al landelijk gezocht werd, en ook landelijk in het nieuws kwam.

Er volgden jaren in verschillende gevangenissen. In de zeventiger jaren zei een rechter tegen mij: Als je zo doorgaat, zal je de rest van je leven in de gevangenis doorbrengen.

Een ware uitspraak.

Mijn beslissingen werden massaal door mijn behoefte aan seks beïnvloed. Seks, die me in het begin tot troost was, had mij gevangen, en werd steeds gevaarlijker , omdat het mijn leven vernietigde, en ik ook anderen in de afgrond meesleurde. Zoals bij elke verslaving, ging ook deze in de richting van zelfvernietiging.

In deze situatie riep ik God om hulp, en Hij ontfermde zich over mij. Ik leerde Christenen kennen. Door hun leven, en door het lezen in de bijbelkwam er weer hoop in mijn leven. Toen erkende ik, dat Hij van mij houdt, zoals ik ben. Een langzame weg naar genezing begon, en ondanks tegenslagen was het een uitweg uit verslaving en vernietiging. Ik leerde begrijpen, dat er van mij gehouden wordt, en dat God seksualiteit als iets goeds en moois geschapen heeft, als vreugde en als voldoening. Seks wordt pas vernietigend, als hij niet binnen het door God aangegeven kader beleefd wordt-zoals een rivier, die buiten zijn oevers treed, vernietigd. Op het einde van het scheppingsverhaal staat: God zag alles, wat Hij gemaakt had, en zag, dat het heel goed was. Alles betekend, dat hij ook de seksualiteit bedoeld heeft.

Nu ben ik sinds 16 jaar gelukkig getrouwd, vader van een dochter, en vrij van verslaving.

Nu is seksualiteit een mooi deel van mijn leven, maar zij beïnvloed mijn leven niet meer.

De ontdekking van mijn leven is: God schenkt genezing en bevrijding van mijn kapotte seksualiteit, omdat Hij ons liefde en vergeving door zijn zoon Jezus Christus gegeven heeft.

Hij zegt JA tegen ons, en onze seksualiteit. Voor Hem was ze nooit vies en smerig. Zijn gedachten daarover waren vanaf het begin goed. Daar, waar het misgegaan is, hebben wij ons van Zijn bedoelingen afgewend, of er werd door misbruik het goede, dat Hij voor ons bedoeld had, vernietigd.

Maar het JA van God tegen ons, en ook tegen onze seksualiteit, is en blijft een JA.

Stan

Share this post