Apetitul meu sexual s-a dezvoltat încă de la o vârstă foarte fragedă și a devenit consolarea și împlinirea mea

Pe când m-am născut eu, părinții mei erau deja divorțați. Alcoolul și escapadele tatălui meu erau însoțitori permanenți ai familiei noastre. La câțiva ani după nașterea mea părinții mei au încetat să mai aibă vreun contact – așa a început viața mea. Curând după aceea am fost lăsat în diferite case de copii.  Apetitul meu sexual s-a dezvoltat încă de la o vârstă foarte fragedă și a devenit consolarea și împlinirea mea. Am început să cumpăr și să colecționez pornografie.

Ca și adolescent am comis mai multe acte criminale cum ar fi furturi, spargeri și înșelătorii iar după o urmarire națională am ajuns chiar și pe primele pagini din presă. Au urmat ani petrecuți în diferite închisori iar prin anii 70 un judecător mi-a spus direct în față: „Dacă o să continui pe acest drum, o să îți petreci restul vieții în închisoare!”

O afirmație adevărată.

Deciziile mele erau influențate foarte mult de dependența de sex. Sexul, care inițial m-a consolat, în curând m-a capturat și a luat dimensiuni periculoase care au distrus nu numai viața mea, ci și viața celor din jurul meu. Ca și oricare altă dependență și aceasta conducea spre autodistrugere.

În mijlocul acestui dezastru am cerut ajutorul și mila lui Dumnezeu.  Am cunoscut creștini iar prin viețile lor și citind Biblia, speranța a intrat în viața mea. În acel moment mi-am dat seama ca Dumnezeu mă iubește așa cum sunt. De atunci încolo a început un proces lent de vindecare și cu toate că am avut câteva regrese, aceasta a fost singura cale de a scăpa de dependență și autodistrugere.  Am învățat să înțeleg că sunt iubit și că Dumnezeu a creat sexualitatea drept ceva frumos și bun care să aducă bucurie și împlinire. Sexul devine distructiv numai atunci când nu are loc în parametrii dați de Dumnezeu – la fel ca și apa care devine distrugătoare atunci când se revarsă peste mal și provoacă inundații. După facerea lumii, Biblia zice:
„Și a privit Dumnezeu toate câte a făcut și iată erau bune foarte”! (Geneza 1:31). „Toate” înseamnă că Dumnezeu a inclus și sexualitatea.

Acum sunt fericit, sunt căsătorit de 16 ani, sunt tatăl unei fetițe și nu mai sunt dependent. Azi sexualitatea este o parte frumoasă în viața mea, dar nu îmi mai influențează deciziile.

Ceea ce am înțeles eu pentru viața mea este: Dumnezeu ne tămăduiește și izbăvește de sexualitatea distrugătoare, deoarece ne dăruiește dragoste și iertare prin Fiul Său, Isus Hristos. El ne spune DA, nouă și sexualității noastre. Pentru Dumnezeu, sexualitatea nu a fost niciodată vicioasă sau murdară. Gândurile Lui au fost bune încă de la început. Oricând lucrurile se înrăutățesc, acesta este rezultatul direct al neglijării instrucțiunilor Lui sau al abuzului Binelui pe care ni l-a oferit.

Însă Dumnezeu a spus DA nouă și sexualității noastre și rămâne DA.

Alois, 53 de ani.

Share this post